Life in Urla

Listing Date: 01/03/2022

İzmir’in sakin ilçesi Urla, özellikle son birkaç yıl içerisinde popülerliğini fazlasıyla arttırmış bulunmakta. Kalabalıktan uzak, denizi ve doğasıyla insanı büyüleyen atmosferiyle artık sadece yazlıkların olduğu bir yerleşim alanı olmaktan uzaklaşmaya başladı.

Büyük şehirlerin karmaşasından yorulan insanların daha sakin bir hayat yaşamak istemeleri sebebiyle yerleşmek için ilk seçeneklerde yer alan Urla, aynı zamanda merkeze yakın olması sebebiyle de tercih ediliyor. Böylece insanlara hem sessizlik içinde denize karşı gün batımına sahip olabilecekleri hem de istedikleri şeylere kolayca ulaşabilecekleri bir yerde yaşama fırsatı doğmuş oluyor.

2015 yılında 60.000 nüfusa sahip olan Urla, şuanda yaklaşık olarak 70.000 kişiye ev sahipliği yapıyor. Nüfus artış hızı artmaya devam eden bu ilçemizde yaşamak isteyenler için ise sosyalleşebilecekleri pek çok imkan bulunmakta. Urla’nın en bilindik konumlarından biri olan sanat sokağında Urla’nın atmosferini sonunda kadar hissedebileceğiniz birçok sevimli kafe ve antikacı bulunmakta. Aynı zamanda bu atmosferi tadabileceğiniz şarap evleri ve butik oteller ile birlikte Urla’nın taş evlerden oluşan tarihi mimarisini inceyelebilir ve bağlarından çıkmış lezzetli şaraplarının tadına bakabilirsiniz.

Urla, sakinliğiyle bilinen bir ilçe olsa da sosyalleşebileceğiniz imkanlar da bulunmakta. Hem çeşitli aktivite ve atölyelere katılabileceğiniz Enginar Festivali, Bağ Bozumu Şenliği, Ot Festivali gibi birçok festival düzenleniyor. Ayrıca Urla Sanat Günleri’nde de sosyalleşebileceğiniz çeşitli etkinliklerin yanı sıra sokak müzisyenlerinin canlı performanslarını izleyebilirsiniz.

Son yıllarda talebin ve nüfusun da artmasıyla şirin bir tatil beldesinden sakin ve huzurlu bir yaşam sürülebilecek bir ilçe haline gelen Urla'da yaşamın nasıl olduğunu, buradaki yaşamınızda sizleri nelerin beklediğini sizler için özetledik. Eğer siz de büyük şehirlerin karmaşasından sıkıldıysanız ve şehrin imkanlarına yakın olabileceğiniz, aynı zamanda durgun bir hayat yaşamak isterseniz Urla ilk tercihlerinizden biri olabilir.