EV ARARKEN EN ÇOK DİKKAT EDİLEN KRİTERLER

Yayınlanma Tarihi: 08/02/2022

İster kendiniz yaşamak için olsun isterseniz de yatırım amaçlı olsun, ev satın almak son derece önemli bir karardır. Ev ararken herkesin isteyebileceği bazı ortak kriterler bulunduğu gibi son derece bireysel olabilecek istek ve kriterler de mevcut olabiliyor. Siz de bu yolculuğa çıktığınızda öncelikli olarak yaşam standartlarınızı ortaya koyacak ve bu standartlarla uyumlu olacak özellikleri önceden belirlemelisiniz. Aşağı yukarı nerede yaşamak istediğinize, sıklıkla ulaşım sağladığınız bölgelere yakınlığına, depreme dayanıklı olup olmadığına, müstakil mi site içerisinde mi gibi soruların yanıtını bulmanıza ihtiyacınız var. Bu soruların yanıtlarıyla birlikte Gayrimenkul danışmanınızla sizin için en uygun evi bulmanın zamanı geldi. İşinizi biraz daha kolaylaştırması adına sizler için ev ararken en çok tercih edilen kriterleri derledik:

1- Evin Bulunduğu Semt: Yaşayacağınız evin bulunduğu semt, evin nasıl olduğu kadar önemlidir. Beğendiğiniz ev daha önceden iyi bildiğiniz bir semt değilse semti mutlaka araştırın ve kriterlerinize uyup uymadığını kontrol edin. Örneğin ailenizle yaşayacaksanız ya da küçük çocuklarınız varsa buna uygun bir semtte oturmanız en doğrusu olacaktır.

2- Sosyal Çevre ve İmkanlar: Evinizin çevresindeki sosyal çevrenin durumu ve dilediğiniz imkanlara ulaşılabilirliğin ne kadar kolay olduğu, dikkat etmeniz gereken diğer önemli hususlardan biri olacaktır.

3- Otopark: Günümüzde şehirleşmenin ve büyük şehirlerin nüfusunun artmasıyla park sorunu büyük bir problem haline gelmeye başladı. Kendinize ait bir otopark ya da park yerine sahip olmanız, size zaman ve avantaj kazandıracaktır.

4- Evin Fiyatı/ Aidatı: Fiyatı bütçenizi aşmaması elbette önemli kriterlerden biridir. Ancak aştığı bazı durumlarda da yatırım olarak ya da sizlere geri dönüş süresi olarak kazançlı olması da mümkün olabileceğinden fiyatın sadece tutarına bakmak yeterli olmayabilir. Aynı şekilde aidat tutarını da karşısında aldığınız hizmete göre değerlendirmek en doğrusu olacaktır.

5- Güvenlik: Evinizin güvenli bir semtte olması elbette sizler ve sevdikleriniz için vazgeçilmez bir kriterdir. Ancak ayriyeten yaşayacağınız yerin/sitenin güvenlikli olması, özellikle çocuklu aileler için hayat standardını belirleyen bir faktör olacaktır.